In een opwelling beloofde ik Finn die ochtend om zodra Mats in bed lag appelflappen te gaan bakken. Want hé, daarvoor hebben we alle ingerediënten toch standaard in huis (dacht ik). Dus door de druilerige regen renden we naar de schuur. 'Even bladerdeeg pakken'. Ai, bij stap 1 ging het al mis. De vriezer lag vol met alles behalve bladerdeeg. Op een goeie tweede plaats kwam het deeg voor hartige taart. Niet zo luchtig, maar deeg is deeg, toch?
Daarna de appels. Moeders was goed voor het schilwerk, en zoonlief hakte alles vakkundig in kleine blokjes (de een iets groter dan de ander, ach, detail).
De schillen konden in de kliko...
En dan nog wat lepels suiker erbij (rietsuiker dan wel he, want wij doen gezond!).
Op halve lapjes
Daarna duw je 't met een vork netjes dicht.
Vervolgens nog op de gok even in de oven (de thermometer heeft het al een tijdje geleden begeven, wat een extra dimensie toevoegt aan het bakwerk).
Even afkoelen (die met het prikkertje is voor Mats, 'appelflap speciaal' zonder enige opsmuk).
En dan eten!
Et voilà: een peuter kan
Mmmm...altijd lekker, eigengemaakte flapjes !
BeantwoordenVerwijderenIk heb de onderkant van de opbergzak met een breed elastiek vastgemaakt (hema). Gewoon aan beide kanten meegestikt.