Eenmaal thuis een paar dagen later eens gaan googelen op zoete gemarineerde olijven en kwam een aantal recepten tegen, zoals deze:
De eigen gemaakte versie had enkele dagen nodig om goed op smaak te komen. De eerste drie dagen was nog steeds de zurige smaak (van het vocht uit het potje) in de olijf te proeven. Na een dag of vijf was dat geheel weg en het resultaat mag er wezen. Een heerlijke olijf, die eigenlijk helemaal niet meer naar olijf smaakt. Exclusieve olijven zijn voor dit recept zeker niet nodig!
Oh ja, onder de proefkonijnen zat een lyrische moeder: "Ik hou normaal helemaal niet van olijven, maar deze...."
- 2 potjes groene olijven (uitlekgewicht 2x 115 gr)
- suikerwater (50 ml water en 50 gr suiker)
- Olijfolie 150 ml
- Azijn balsam rosso 50 ml
- Schep honing
- 2 teentjes knoflook
- 4 bolletjes gember en scheut gembersiroop
- Halve zoete ui
- suikerwater maken door water en suiker te verwarmen tot opgelost en laten afkoelen.
- Olijven afspoelen.
- Dressing maken van; suikerwater, azijn, olijfolie en honing. In een pot en goed schudden.
- Alles bij elkaar en mengen.
- Weekje in de koelkast marineren
Mmm...dat ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenZou je mij nog je adres willen sturen, dan stuur ik je de sterretjes op die je gewonnen hebt!
Ik zal eens opzoeken welke lijm ik gebruikte voor de beestenpotjes, het is in ieder geval 2 componentenlijm maar weet niet meer welk merk. Een blauwe tube;-)
BeantwoordenVerwijderenHeel erg bedankt voor dit recept! Dit gister voor het eerst gehad in een restaurant en nu wil ik het zelf proberen. Zó lekker!
BeantwoordenVerwijderenzijn echt heerlijk, gelukkig niet meer naar de markt in deze rare tijd en toch genieten van mn olijven.
BeantwoordenVerwijderen