vrijdag 6 juli 2012

Trakteren (x2)

Zoals de kalender al liet zien: op donderdag was Het Grote Verjaardagsfeest bij de peuters. En bij een verjaardagsfeest hoort natuurlijk ook een traktatie. Typ maar eens 'traktatie' in bij Google, en je wordt overspoeld met de meest creatieve vondsten van moeders-met-veel-tijd (of slaapgebrek). Behalve al die kunstwerken kom je ook de geëikte zakjes chips, lollies en andere suikerexplosies tegen. Voor een gezonde variant wordt nog steeds (zij het sporadisch) teruggegrepen op de prikkertjes kaas met worst (en een zilveruitje, zo retro!) of de fruitspies. Eureka! Moeilijker moet je t niet maken! Aangezien een bak druiven in de handen van ons fruitige peutertje nooit lang vol blijft was de keuze snel gemaakt: op mega prikkers werd een 'druivenketting' geregen, daar een gezellig dierensnoephoofdje op (ach, 'om deze keer') en dan alles in een halve meloen prikken (ook te verdelen onder feestende peuters).


Voor de juffen schilderde de jarige jop een mooi etiketje voor een fles appelsap, met een zakje fruitsnoepjes eraan voor het suikerplezier ('om deze keer' he).


Finn was helemaal gelukkig met het resultaat. Eenmaal in de verjaardagsstoel, boven op de tafel, kon hij zijn ogen er niet van afhouden.


Al die liedjes konden hem gestolen worden (net als de kroon overigens).


Hieperdepiep hoeraaaa, we hebben druifjes gekregen!


Een paar dagen daarvoor kwam ik erachter dat Mats niet (zoals gedacht) na de vakantie nog een keer naar de babygroep zou gaan. Donderdag zou 't dus ook zíjn feestje zijn! Afscheid van de baby's, en dan ook maar meteen zijn verjaardag er achteraan (is eigenlijk pas over een maandje). Nogmaals googlen dus. En lang leve Pinterest: Piratenbanaantjes!


Ook zijn juffen kregen een lekker sapje voorzien van kunstig etiket. En omdat meneer helemaal losging met de verf werd er ook nog een doosje snoep volgekledderd. Hoeraaaaaaaaaa!Geen opmerkingen:

Een reactie posten