vrijdag 7 september 2012

Kinderkunst

Mats had een idee: laten we gaan vingerverven! Nee, niet dat 'ie nu ineens heeft leren praten in perfecte volzinnen, het kwam er eigenlijk op neer dat ieder enigszins vloeibaar en smeerbaar spul onder zijn  handbereik gretig werd uitgesmeerd. Waterdruppels, een beetje geknoeide melk, een restje modder uit een vergeten emmer, een bakje yoghurt... Met een grijns van oor tot oor werd er lustig op los gekledderd.

En dus werden vanochtend de potjes verf uit de kast gehaald, de kliederschorten aangetrokken en de tafel ingepakt met oud papier (note to self: groot, héél groot plastic tafelkleed aanschaffen). Dankzij een Ikea-bouwpakketje (kast van 2 m hoog) lag er nog een mooi stuk karton op zolder, perfect voor creatieve uitspattingen.

Maar bruin karton ziet er naturlijk niet zo fris uit, dat moet eerst witgemaakt worden. Uit de schuur (die af en toe een beetje lijkt op de uitrusting van 'inspector Gadget') werden twee kleine verfrollers opgediept, en na even oefenen op het droge (zodat ik snel de tafel kon inpakken) konden de kunstenaars aan het werk.

 
Omdat wit ook maar zo wit is kwamen er al snel wat meer kleurtjes bij kijken. Mats kon zo eindelijk legitiem kliederen, en Finn vond de ontdekking van de verfroller zo fantastisch dat hij het daar nog maar even bij hield.
 
 
 
Natuurlijk werd de verf ook even aan een grondige smaaktest onderworpen (schijnbaar erg lekker, er was geen houden meer aan...)
 
 
 
Wat resulteerde in een erg mooi kunstwerk... ehm... kind...
 
 
Nu nog even een geschikt plekje zien te vinden voor een verfwerkje van 50x200...
 
 

 


1 opmerking: