vrijdag 19 april 2013

De Mat van Mats

Middagdutjestijd. Boven mn hoofd klinkt het alsof er een team verhuizers een spoedklus heeft. Even is het stil en denk ik het me maar verbeeld te hebben. En dan is dat geluid er weer, in combinatie met een nieuw geluid: "mamaaaaa! maaamaaaamaaaamaaa!"

Tot zover t middagdutje (wat er bij nader inzien waarschijnlijk helemaal niet is geweest). Ik vis Mats uit bed en ga over op Plan B: de Mat moet eraan geloven.
Sinds een tijdje gaat Mats namelijk door het leven met een Mat. Wat eerst nog een aandoenlijk babymatje was (aangezien zijn haartjes achteraan veel sneller groeiden dan bovenop, en de zijkanten zo goed als kaal bleven) was inmiddels getransformeerd naar het formaat 'New Kids'. In bepaalde kringen een erg hippe coupe, maar laat dat nou net niet mijn kringen zijn...


Met twee kinderen de kapper bezoeken bleek vrij onplanbaar, steeds was er wel iets belangrijkers te doen. Dus die mat groeide en groeide maar. Tot deze middagdutjestijd. De kleine hooligan werd gewapend met de kleurtjesdoos, een tekenpapier, achterstevoren slabber (bij gebrek aan kapperscape) en plastic kleedje op de grond (ivm vuilslurpende vloerkieren) in de kinderstoel gezet. Met licht trillende handen (want hé, t is toch wel de allereerste keer dat er schaar aan dat schattige babypluis komt) knipte ik rigoureus midden in de mat. Zo, daar was alvast geen weg meer terug. En terwijl Mats ijverig tekende (en kleurtjes omkiepte, ze weer in de doos deed, weer omkiepte enz.) verdwenen stukje bij beetje zijn stoere looks.


Twee vliegen in één klap: Een fris geknipt hoofdje èn een mooi kunstwerk! (Ehhh, maak daar maar drie vliegen van: èn een gekleurde tafel...)


Het model was zelf erg opgetogen over het resultaat.


 Hoewel hij later toch besloot meer een hoedentypje te zijn.


3 opmerkingen:

  1. haha tja nou ja het hoedje staat hem ook leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi mannetje! Goed gematst... Euh, gemutst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo goed glukt hoor. Ikknip kleine meid ook zelf maar voor kleine man ben ik nog een beetje bang. Maar daar laten we voorlopig dan ook lange surfers look acgtige lokken groeien. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen