vrijdag 21 juni 2013

IJskliederen

Wat was het warm... heet... pfoe... zweet... klaag... (en ik kan me herinneren dat het nog maar een paar weken gelden was dat er ook veel te klagen viel, maar dan over koud, nat, grauw...)

In het knutsellokaal op mijn werk leek het wel een primitief zweethutje. Plat dak, zon erop, en dan actief doen. Ach, geen probleem als je je tempo en je opdracht een beetje aanpast aan het weer! (en omdat het zo leuk was deden Finn en ik het de dag erna (juist, woensdag, toen het kwik met gemak de 35 graden haalde) nog eens lekker over.

We gingen schilderen met ijs!

Aangezien de warmte uitdaagde tot fantaseren over waterspelletjes, vroeg ik de kinderen waarmee ze gingen spelen. Nadat er één keer het woord 'supersoaker' was gevallen was het hek van de dam en ging het niet alleen meer over gezellig spetteren, maar werden er hele plannen gesmeed om nietsvermoedende kleine zusjes kleddernat te gooien, de buurman met de tuinslang te pakken te nemen en een waterballonnenoorlog met de hele buurt uit te vechten. Genoeg voer voor een leuke tekening dus. Al doorfantaserend werd de tekening met stiften ingekleurd, en toen kwam Het Moment: de juf (ik dus) kwam langs met een fles blauwe verf en druppelde lukraak wat stippen op de tekening. Er werden ijsklontjes uitgereikt, en nu was het zaak eens lekker af te koelen. Met het smeltende ijsblokje over je tekening, door de blauwe stippen en door de stift. En jawel hoor, lekker koude handen, een koude (en natte!) tekening en fantastisch kleurige kunstwerken:


Finn hield t bij meer abstracte kunst: willekeurige krabbels inkleuren staat altijd garant voor een mooi kleurig effect (en gaat vrij snel, waardoor er eerder overgegaan kan worden tot het 'hoofdmenu': het ijs).


Mia werd er niet warm of koud (maar wel een beetje gekleurd) van...


 Bij wijze van experiment besloten we om eens te gaan toveren met meerdere kleurtjes verf:


En toen ontdekten we dat de achterkant van het papier (een rol oud behangpapier) toch ook wel een heel bijzonder effect gaf:


35 Graden, en een heerlijk fris (en enigszins smoezelig) kind. Project geslaagd!

1 opmerking:

  1. Que hermosos dibujos!! y que lindo artista!! me encanta esta clase de actividades para los niños, los ayuda a experimentar a crear.

    muchos besitos desde Chile

    http://flashlovee.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen