maandag 2 april 2012

Culi-Mats

Stel, je hebt een baby. Dan kun je na een half jaar (en sommigen beginnen nog wat eerder) aan de slag met de staafmixer, keukenmachine of de beige-bruin-groenige mengseltjes in Olvaritpotjes. Stel, je hebt een baby en je wilt het wat anders doen. Dan verban je de keukenapparaten (of laat ze gewoon niet toe in je keuken omdat die daar eigenlijk toch al veel te klein voor is) en slaat de supermarktrij met babyvoeding over.

Want (en ja, dat is bewezen) baby's kunnen wel degelijk kauwen. Ook al zijn ze dan nog niet gezegend met die twee geinige kiezeltandjes van Mats, die kaakjes kunnen al met behoorlijk wat kracht iets pletten (okee, een appel is nog wat teveel gevraagd, maar de zachtere soorten groente en fruit dan he). De kokhalsreflex is nog ruimschoots aanwezig, dus alle iets te grote stukken komen echt niet verder dan het achterste van de tong (om vervolgens uitgespuugd en vrolijk weer opnieuw naar binnen gewerkt te worden). Verschillende smaakjes en texturen ontdekken op babytempo. Officieel heet dit de Rapley-methode en klinkt het misschien wat geitenwollensokkerig (maar hé, die passen toch echt niet bij mijn jurkjes- en rokjesmode).

Na een half jaar melk (met dank aan mama) kon Mats dan ook eindelijk 'echt' gaan eten. We begonnen met een banaan. Randje schil eraf en sabbelen maar!


Fruit is 'n grote hit dus daar komen ook nog de meloen en en-passant de halve overgebleven peer van broer Finn bij (en natuurlijk ook de nodige mango):


In de categorie 'altijd-handig-en-geeft-niet-zoveel-zooi' hebben we dan de immer favoriete worteltjes:


Om vervolgens door te gaan met de categorie 'geeft-heel-veel-zooi-maar-is-wel-lekker', broccoli:


Voor het sappige effect hebben we dan nog paprika en courgette (worden helemaal geplet en platgesabbeld) terwijl spinazie toch niet helemaal geschikt was voor het handenwerk:


Aardappel bleek dan weer goed voor veel verkruimelplezier:


Onderweg gaan we voor de soepstengel (kijk, minikiezeltandjes!):


En als ultieme culinaire uitdaging hadden we afgelopen week een speciale Mats-pannenkoek (uit mama's voorraad ;-)):


Nog even en meneer zit aan de haring op Oerol en de kippenpoten bij de bbq!
(eentje uit de oude doos: Finn was nog geen jaar oud...)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten