zondag 7 oktober 2012

Herfstkleuren

"Ho, stop, modepolitie!"
De stylist (die met dat wuivende haar) maant de voorbijganger tot een halt. Kritisch glijdt zijn blik over het totaalplaatje. "Die kleuren, zoooo saaaaai. Dat kan ècht niet meer hoor. Je zou hoognodig wat meer aan uiterlijke verzorging moeten doen. Kijk nou zeg, de spinnenwebben hangen eraan!" Stokstijfstil staat het slachtoffer erbij. Geen enkele reactie, de kijker kan hier geen instemming noch afkeuring uit opmerken.

Met een wellustige zwaai haalt de stylist zijn verzameling kwastjes tevoorschijn. "Dat gaan wij eens even fijn voor je regelen hoor!" Een geïmproviseerd kleurenpalet wordt uitgestald in een toevallig aanwezige kruiwagen. Omstanders roepen verschrikt: "Oooo, wat ga je nu doen?" De stylist lacht en mompelt "Net waar ik zin in heb." Het slachtoffer blijft gewillig (of is het weerloos?) staan terwijl de stylist begint. "Herfstkleuren, mooie kleuren, alle kleuren van de regenbooooog!" (De camera zoomt in terwijl de stylist helemaal losgaat.)

In eerste instantie worden er wat subtiele accenten aangebracht, maar wanneer de assistente van het programma zich niet meer kan inhouden en ook een kwast ter hand neemt is het hek van de dam. Het lijkt wel alsof er hier een complete concurrentiestrijd wordt uitgevochten, beste kijker! Wanneer de assistente een naar haar idee perfecte kleur heeft aangebracht komt de stylist (zijn haar wuift inmiddels wel heel erg wild) er met een totaal andere kleur overheen. Maar er moet gezegd worden: de bijzondere patronen en kleurschakeringen die hierdoor ontstaan zijn erg boeiend, en van het eerder nogal saaie voorkomen van ons slachtoffer is geen spoor meer te bekennen.

Plots lijkt de stylist afgeleid. Hij draait zijn hoofd om (met bijbehorend haargezwiep), zet nog een laatste penseelstreek, gooit zijn gereedschap met een nonchalant gebaar in het gras en roept naar de productieassistente dat zij het wel mag afmaken. Verbouwereerd staart zij hem na terwijl hij huppelend verdwijnt richting zandbak...Geen opmerkingen:

Een reactie posten