zaterdag 19 januari 2013

Poeptaart

Over 'n jaar of 10 gaat 'ie me dit vast niet in dank afnemen, maar dit blogje gaat over De Poep Van Finn.
En dan vooral over hoe we het voor elkaar proberen te krijgen dat die niet voor of na bedtijd in de luier belandt, maar netjes in de wc.

Nadat de stickers voor 't plassen zo z'n vruchten hadden afgeworpen, gingen we over tot Grote Acties voor de Grote Boodschap. Aangestoken door 't stempelmaakvirus ging moeders aan de slag en maakte... een poepstempel! En daarbij hoorde ook een heuse poepspaarkaart. Voor ieder poepje dat er op de wc wordt gedraaid kan er een stempel verdiend worden. En zo kan er gespaard worden voor ware 'Grote Peuterverlangens' (het bakken van een taart, maar liefst 5 plopverhaaltjes voor 't slapengaan, een ritje met de stadsbus en een ijstoetje met vuurwerk).


Voor op z'n slaapkamer is er ook een, met iets meer vakjes. Daar kan er ook gespaard worden wanneer er na een slaapje geen poep in de luier zit. Het enige nadeel hiervan is wel dat het nu dus kan voorkomen dat er 's ochtends in alle vroegte door 't huis geroepen wordt: "Mamaaaaa, ik heb vannacht niet gepoept! Poepstempel!!!!!"

En nu is er al een heel rijtje vol gestempeld. Meneer is zo trots als een pauw, dus vanochtend moest er Poeptaart gebakken worden. Zijn keuze viel (hoe toepasselijk) op een chocoladetaart.


En kijk: de poepstempel leende zich ook uitstekend voor het versieren van bordjes en een taartkleedje!

(Inmiddels ruikt hier 't hele huis naar chocolade. Nog even wachten tot 'íe genoeg is afgekoeld voor een eerste proefsessie...)

PS: En nu vergeet ik 't alweer bijna te vermelden: Ik won 'n give-away! (leuk fenomeen in 'blogland', ik spaar nog even wat meer volgers en dan zal ik er ook eens eentje bedenken). Van Binnenstebuitelen kreeg ik een mooie gehaakte groen-blauwe sterretjesslinger. Leuk! Nu nog even 'n mooi plekje ervoor zoeken.

4 opmerkingen:

  1. gefeliciteerd met je slinger! Die kan je dan mooi ophangen als alle poepjes netjes in de wc gaan (voor jou ook een feestje!) wat heb je dit weer leuk aangepakt! Hier zijn nu twee kleine oppasdametjes aan het zindelijk worden; jouw zelfgemaakte stempel brengt me op een idee!veel succes, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Supergrappig verhaal! Ziet er heel bijzonder uit zo'n donkerbruine taart op een bedje van poepafdrukken.. Hihi! Goed gevonden en fijn dat het werkt, iedereen blij... ;-) Enne ja, dat is echt ons huis! Wel een beetje hulp bij gehad van leentje en 101hoor ;-) Fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen