donderdag 31 januari 2013

Winterslaap

Het is koud. En grauw. En nat. En niet leuk dus.
Nee, ik ben zogezegd geen wintermens. Ik leef weer wat op als de eerste zonnestralen zich laten zien, en beter nog: als het eerste groen weer tevoorschijn komt. Ik ben dus helemaal voor het winterslaapprincipe. Schijnbaar draag ik dat enigszins over op mijn huisgenoten, want de afgelopen tijd is dit dus het centrale thema in dit huishouden: Slapen. (Helaas, uitslapen valt daar dan weer niet onder.)

Alle poppetjes zijn voorzien van een eigen bedje...


Zo ook de knuffels die zich toch al toevallig op het grote bed bevonden (maar dat telde niet)...


Dat Jip de uitnodiging aannam om erbij te kruipen leek erg gezellig...


Maar zorgde voor enkele benauwde momenten voor meneer beer...

Mama zag er moe uit, dus die werd ook in bed gestopt (en bij gebrek aan oordopjes werden er een paar grote knikkers gebruikt tegen eventueel gesnurk)...


Finn dacht dat Mats ook wel een momentje rust kon gebruiken (dat denkt 'ie altijd als er iets teveel gemopper uit Mats komt), maar daar dacht de kleine druktemaker anders over...


Dan maar poes Mia onder de dekens...


Die later aangaf de verwarming een stuk behaaglijker te vinden...


Daarom werd Mats (en een toevallig passerend stokpaard) maar weer ingestopt... (en nee, hij was het er nog steeds niet mee eens)


Van zorgen dat iedereen goed kan slapen wordt je natuurlijk heel erg... moe! (Finn wist zeker dat hij nooit zn ogen dicht deed als ie sliep. Gelukkig hadden we bewijs.)


En ook Mats was uiteindelijk geveld...
4 opmerkingen:

  1. haha ja wat dacht je! Van al die slaapbezigheden word ja aardig moe hoor. Zal ik ook eens even op de bank kruipen...... hm wel lekker hoor zo'n middag dutje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooo wat een gezelligheid in huis! Als alles in huis zo lag te slapen, zou ik ook meteen onder de wol kruipen :)

    BeantwoordenVerwijderen