dinsdag 26 maart 2013

Kikkerdril

In onze ieniemienie vijver in de voortuin (de meesten valt het niet eens op dat we een vijver hebben) zit kikkerdril. Net voor de flinke maartse sneeuwval dacht de kikker dat de lente was begonnen. Een dag later zag de vijver er zo uit.Zie het toefje sneeuw in de linkerbovenhoek van de bevroren vijver, kikkerdril! Ergens gelezen dat de kikkerdril na een week uitkomt onder goede omstandigheden. Zo'n anderhalve week later was de vijver weer ontdooid en hebben we met de kinders een beetje kikkerdril uit de vijver geschept en binnen gezet.Er lijkt weinig te zijn gebeurd in die anderhalve week buiten, volkomen ronde zwarte puntjes in het slijm. Misschien dat dit voorjaar voor de kikker toch niet helemaal ideaal is. 

De kikker liet zich ook even zien tijdens de hele actie. Volgens Finn was de kikker mama een beetje verdrietig en daarom heeft Finn haar toevertrouwd; 
"Als het kikkertjes zijn krijg je ze weer terug hoor". Het is een leuke attractie voor het keukenraam en ook de kinderen willen voortdurend even naar de kikkervisjes kijken. 
Zoals Mats al wijzend zegt; "Die. Kaik.". Eenmaal binnen gaat het hard met de visjes. Zijn we drie dagen verder en beginnen ze al te bewegen.


Wij zijn helemaal verbaasd over de snelheid waarmee ze veranderen. Hieronder een overzicht van de afgelopen drie dagen.  


Eigenlijk was het voor de kinderen bedoeld die kikkervisjes, maar het is niet helemaal duidelijk wie er het meeste lol aan beleeft hier in huis. 

5 opmerkingen:

 1. hahah, geweldig! leuk is dat he, die groei :D (hier komen ook regelmatig leuk-voor-de-kinderen-maar-mama-geniet-meer projecten binnen)
  ben benieuwd hoe snel ze zullen gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vrees dat de kikkerdril in onze vijver bevroren is

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze is ook al bevroren geweest, maar doet het desondanks vrij goed.

   Verwijderen
 3. Wat goed van jou! Ze hebben maar een beetje verzorging nodig (en misschien moet je oppassen met de temperatuur van het water, zo vlak voor het raam --> warmer water=minder zuurstof). HIer kun je in het kort de verzorging lezen en hier vind je een heel lespakket.

  Sorry, de natuurgids in mij was even ontsnapt, ik doe het hek snel weer dicht :). Ik kwam trouwens op jouw blog via Merula, wat heb je een leuk boodschappenpakket gemaakt! Echt iets voor mijn buurvrouw, met kleintjes en survivalverhalen over kinderen in de AH vlak voor Pasen, ik zal haar een link naar jouw pakket sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zo leuk! Heeft het toch maar mooi overleefd die voorjaarse sneeuwbui. Ga mijn mama maar eens lief aankijken, kleine meid hier zou dat ook zo geweldig vinden van die groeiende beestjes. Ze vindt groeiende plantjes al leuk ;-) Leuk blog trouwens, kom hier via Merula. Vind je boodschappen lijstje super leuk. Zou hier over een tijdje het boodschappen doen een stuk makkelijker maken denk ik, al weet ik niet zeker of het lijstje de kindertv (???) in de supermarkt zal overtreffen... Ga je volgen. Tot blogs, liefs!

  BeantwoordenVerwijderen