zondag 24 maart 2013

Sticky Matsy

Zondagochtend en heel koud. Veel te koud. Knutselweer. Finn zet alvast alles op tafel: De doos met stiften, schaar, plakband, plakstift, gekleurde papiertjes, de ton met speelmais en een doos met piepschuimdingetjes (van dat verpakkingsmateriaal, leek me zonde om weg te gooien). Hij heeft Een Plan: "alles oppplakken!" Omdat piepschuimdingetjes plakken met een pritt-look-a-like niet zo handig lijkt komt er ook nog een tube fotolijm op tafel.

Mats kijkt al het geplak even aan, zet een paar gekleurde stiftstrepen op zijn blaadje en besluit dat al dat plakspul niet alleen voor zijn grote broer is. Als afleidingsmanouvre zet ik nog even het plakplastic in. Heel leuk, doorzichtig plakplastic op tafel vastplakken met de plakkende kant naar boven en er vanalles opleggen. Ja, leuk voor een paar minuten, maar in combinatie met de speelmais toch niet zo'n succes. Dan krijgt hij de tube fotolijm in het vizier. Met grote gebaren en enkele malen hard en hoog 'die!' gillen krijgt hij hem in bezit. Ik hoef maar een keer voor te doen hoe hij de lijm uit de tube kan knijpen, daarna krijg ik hem niet meer terug en worden er geestdriftig hele klodders lijm geknepen. Met een verlekkerd gezicht laat hij het over z'n handjes lopen.


En wat een ontdekking: hiermee kun je die speelmais dus wel op je papiertje vastplakken! (Dat spul hoort eigenlijk met een klein beetje water gewoon aan zichzelf vast te plakken, maar daar had mijn kroost vandaag geen boodschap aan.)


Nadat de tube zijn aantrekkingskracht (en inhoud) heeft verloren horen we weer een hard en hoog 'die!'. Juist, de plakstift.


Dopje eraf, dopje erop (x20). Nadat het dopje kwijtraakt komt Mats tot de ontdekking dat dit spul ook plakt. Papiertjes blijven erop vastzitten en als je er met iets anders (bijvoorbeeld een lepel) in gepeuterd hebt voelt die toch ook wel behoorlijk plakkerig.En zo kneuteren we nog een tijdje lekker door. Lang leve knutselweer!

4 opmerkingen: