vrijdag 8 maart 2013

Rijstzooi

Op Pinterest kwam ik t tegen: spelen met gekleurde rijst. Maar dat moet je dan natuurlijk wel eerst even maken. Aangezien Mats vanochtend een van zijn bekende Matsie-Frustie-buien had (dan wil ie vanalles, lukt niks en is niks goed) bedacht ik dat dat een mooi klusje voor hem zou zijn.
Dus hij werd aan tafel geparkeerd met een groot dienblad voor zijn neus met daarop een schaal ongekookte rijst en een paar lepels. Na een korte aarzeling (nauwelijks waar te nemen met het blote oog) verdwenen de handjes in de schaal. Met een grijns van oor tot oor kriebelden de kleine korreltjes door de kleine vingertjes. Met de lepels werd er geroerd en gegraven, een autootje werd verstopt en weer gevonden en er werd ontdekt dat rijst uit je hand laten lopen een leuk tikkend effect geeft (vooral als je het van grote hoogte doet, zeg vanaf de kinderstoel op de grond...).Toen de zooi uit de hand dreigde te lopen (gooien en smijten bleek een nog spectaculairder effect te geven) gingen we over op fase 2: rijst in zakjes scheppen.Finn (altijd geïnteresseerd in iets dat op een Tovertruuk lijkt) kwam helpen bij fase 3: voedingskleurstof erbij en dan maar goed door elkaar schudden.


Ondertussen vermaakte Mats zich prima met het weer uitgegraven autootje en de resten rijst op het dienblad.


Toen er uiteindelijk drie bordjes gekleurde rijst stonden op te drogen (helaas maar 3 kleurtjes, meer van die voedingskleurstof had ik niet en ik kon de verleiding weerstaan om dan toch maar ecoline te pakken) moest er natuurlijk opgeruimd worden. De stofzuiger bleek een magische aantrekkingskracht te hebben (zou dat misschien komen door het heftig tikkende geluid dat ie maakte in de buurt van de tafel?).
En daarna... bleek de lente ook vandaag weer te zijn teruggekomen en konden we naar buiten! In t geval van plotseling optredende winter (volgende week geloof ik) hebben we nu dus een portie 'speelrijst' klaar staan.


Wordt vervolgd!

En oja, gisteren zou ik eigenlijk mijn boodschappenpakketwinnaars bekend maken. Hmm, met een dagje vertraging dan maar: Marleen en Merula, jullie kunnen gaan shoppen. Marleen weet ik wel te vinden, Merula, stuur je me je adres even?

3 opmerkingen:

  1. yep doe ik! Fijn dat jouw kids zo goed met de stofzuiger overweg kunnen, altijd handig! En heerlijk zo met rijst spelen (ahum dat vind ik zelf ook leuk!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ik kan me voorstellen dat ze de grootste lol hadden, zo samen met een pak rijst ;-) heerlijke foto's! Fijn weekend. Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen