zondag 18 november 2012

Hij heeft ècht een paard!

Net op tijd (goh, verrassend) arriveren we bij het kanaal. De boot (beladen met grote kado's) is al in zicht. Pieten lopen af en aan en Finn heeft al een paar handen vol pepernoten te pakken. Daar mogen er wat hem betreft nog veel meer bij komen, want op zijn rug hangt een leeg rugzakje, speciaal voor het verzamelen van deze lekkernij.


De muziek speelt een modern sinterklaasliedje, Megamindy- en Megatobypiet poseren gewillig voor flitsende camera's, Tweetpiet banjert rond met zijn tablet en op onze schouders zitten twee zwaar onder de indruk zijnde minimannen. De grootste heeft een soort van half-hangende positie ingenomen en tuurt in de verte: "Jaaaaah, ik zie um....!" De kleinste heeft nog niet echt door waar nou al die drukte voor nodig is. Met grote ogen kijkt hij rond. Ogen die het grootste deel van de tijd blijven rusten op argeloze toeschouwers (van wie er eentje mij zelfs toevertrouwde zich wat ongemakkelijk te voelen onder deze aandacht).


Sint beklimt het podium, er wordt nog meer gezongen en getweet, en ook de burgemeester is van de partij. Finn houdt zich op dat moment vooral bezig met de grote vraag: "Waar is het paard?" en "Is er eigenlijk wel een paard?" Na wat een eeuwigheid lijkt (enigszins gekleurd door kou en zware nekballast) verlaat de Sint het podium weer om, jawel, op z'n paard te klimmen! Finn slaakt een zucht van verlichtig: "Hij heeft ècht een paard!"
's Avonds staan er hier bij de kachel twee minischoentjes. Voor het paard hebben we een bakje water, een suikerklontje en een soepstengel. "Finn, komt het paard dan ook mee om de kadootjes te brengen vannacht?" "Neehoor, natuurlijk niet, die blijft thuis om te slapen. Ze komen gewoon met een bus waar alles goed in past en dat eten nemen ze dan wel mee naar huis." ("En als Jippie en Mia nou alles stiekem opeten, dan leggen jullie wel nieuwe neer hè?")

Moderne sinterklaasliedjes, Megamindy- en Megatobypiet, een Tweetpiet en een megabus in plaats van die trouwe over daken wandelende schimmel. Sinterklaas gaat met z'n tijd mee...Dag sinterklaasje, daaaaaag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten