vrijdag 9 november 2012

Schoenmaatjes

Sinterklaas... kerst... In december kunnen we er niet onder uit: de al torenhoge berg speelgoed hier in huis zal ongetwijfeld weer aangevuld worden met het hoog(-on)nodige.
En toen zag ik dit:


Voor meer uitleg, klik op deze link. (En bekijk vooral eens de filmpjes, zo mooi!)

Niks mis mee om onze minimens er een beetje bewuster van te maken dat niet iedereen bergen speelgoed heeft, en dat sommige kinderen zelfs zo weinig centjes hebben dat ze erg blij zijn met een nieuwe tandenborstel!
Dus vandaag togen we incl. booschappenlijstje naar de Action. Doel: het vullen van een kadodoos voor een kindje ver weg. We kozen voor een jongetje tussen de 2 en 4 jaar, zodat Finn's kadosmaak volop tot z'n recht kwam.

Eenmaal thuis gingen we aan het knippen en plakken (nadat we eerst snel Mats in bed gelegd hadden, die er halverwege de Action al luidkeels van baalde dat we winkelden onder slaapjestijd). De saaie schoenendoos moest met mooi kadopapier en heeeel veeeeel plakband omgetoverd worden tot Fantastisch Kado.


Daarna de aankopen ontdoen van verpakkingsmateriaal (je wilt natuurlijk niet een berg onnodig plastic een derdewereldland in sturen he).


Gelukkig had niet alles verpakkingsmateriaal, want in het kader van 'wat over hebben voor een ander' mocht Finn ook wat van zijn eigen speelgoed uitkiezen voor het andere kindje. Onzelfzuchtig als 'ie is kwam 'ie meteen aanzetten met een grote emmer (incl. deksel 'want dan kan 't kindje niks kwijtraken') vol met badspeeltjes. Dit hebben we met de nodige onderhandelingsstrategieën weten terug te brengen tot twee vissen, een sponsje en een velletje stickers.
Met een beetje passen en meten (want hoe frot je een cars-bal, koeienknuffel -tja, da's Finn he- en heel veel andere dingen in een schoenendoos?) hebben we uiteindelijk een Fantastisch Kado:


 Fototjes erop ("Mats moet ook hoor, die hoort er ook bij!"). incl. barcodesticker:


En dan nog een mooie tekening bij wijze van extra verrassing aan de binnenkant van de deksel:


En nu zit mijn onzelfzuchtige schenker naast me zijn lunchmenu door te geven. "Nee, geen boterham met pindakaas, liever een crackertje met kaas. En een beetje boter. En vergeet het plakje snoepkaas niet. En mijn beker melk. O nee, ik wil twee snoepkaasjes!"

Ik denk terug aan het filmpje met blije schoenendooskinderen en schaam me voor onze luxe...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten