zondag 11 maart 2012

Lente!

Het is zondagochtend. Op zaterdagavond naar een zeer geslaagd (en dus laat geworden) feestje geweest, en amper een paar uur later zitten er twee minimannen vol energie tussen ons in in het grote bed. Het begint met de melding: "Ik heb gróóóte poep!", en dan barst het circus in volle omvang los. Twee paar wriemelbeentjes in broeken hijsen (waarvan eentje het persé zelf wil doen en de ander het altijd presteert om ze beide in één broekspijp te wurmen) de trui-van-gisteren erop en dan aan t ontbijt. Joris heeft de uitslaaploterij gewonnen en draait zich nog eens lekker om.

Tussen de broodkorstendiscussie met de een en het broodkorsten oprapen voor de ander door, valt er een voorzichtig zonnetje naar binnen. Lente!
En wat doet een mens in de lente? Ramen zemen! (ja, ook ik...) Van het vooruitzicht op een eigen emmertje sop en een 'pooozz' wordt Finn helemaal wild. Geen houden meer aan, hij wil naar buiten, die ramen moeten schoon!

Aan Mats is al dat gepoets nog niet besteed, en liggend op z'n kleedje is zijn belangrijkste doel het bestuderen van een erg aantrekkelijke (want geluidjes makende) tractor.Het weerbericht op de radio vermeldt gemiddeld 13 graden.
Mia is t helemaal met me eens: hier moet van genoten worden!

2 opmerkingen:

  1. Finn, wanneer je de smaak te pakken hebt,
    wil ik graag een emmertje met 'pooozz' in Geldrop klaar zetten..
    ook hier is het lentezonnetje aanwezig en ramen die nodig gewassen mogen worden....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Enne...de ramen op de derde verdieping hier in Hoensbroek kunnen ook een lapje gebruiken.... misschien een harnasje regelen zodat ie van het dak naar beneden kan hangen om veilig te kunnen "lappen"?

    BeantwoordenVerwijderen