woensdag 21 maart 2012

Zomaar een woensdagochtend...

...waarop we besloten croissantjes te bakken. (Waarbij Finn het deeg-uit-blik vakkundig in elkaar frommelde en op de bakplaat rangschikte.)
En wat smaakt er nou het best bij verse croissantjes? Versgeperst sinaasappelsap!
Vervolgens wordt het een gezellige bende aan de ontbijttafel wanneer Finn zijn croissantje zelf bestrooit met hagelslag...


en Mats compleet uit z'n dak gaat van een droge korst.


Zo'n woensdagmorgen (of eender welke morgen) zouden we wel wat vaker in mogen lassen. Want voor diegenen onder jullie die inmiddels beginnen te geloven dat het bij ons altijd relaxed, leuk en nogmaals relaxed is: ook wij kennen ochtendstress (en opruimstress, kookstress, opvoedstress, relatiestress, boodschappenstress en vul-verder-maar-in-stress).

Tot slot nog even een kleine update over Meneertje Brekebeen:

Neemt allen een voorbeeld aan deze flexibele peuter (okee, iets flexibeler had nog wel gemogen, dan had 'ie nu niet in het gips gezeten). Hij schikt zich zonder morren (met maar een iets korter lontje dan anders) naar z'n zittende lot. Dankzij twee knalblauwe kindertuinstoeltjes kan hij al zittend koken, en kruipend komt hij overal (zo ook via de poort naar de tuin van de buren, en weer terug, en weer naar de buren, en weer terug, enz.) 
Een dagje buitenspelen kostte op deze manier maar twee sokken (compleet doorgesleten door gesleep over de stenen), een rol papiertape en een boterhammenzakje tegen zandbakzand. Zelfs de mooie kartonnen constructie ter bescherming van sok nr. 2 hield het op deze manier niet lang. Maar lol had 'ie wel!

1 opmerking:

  1. Wow wat een heerlijke verhalen: waar dat crepetape allemaal niet goed voor is, he? De croissantjes zien er heerlijk uit trouwens...jammie

    BeantwoordenVerwijderen