zaterdag 3 maart 2012

Peuteren

"Wat zit daarin?" Waar is dat van?" "Hoe werkt dat?" "Van wie is dat?" "Wat gaan we dalijk doen?" "Waar gaan we naartoe?" "Wanneer mag ik weer naar de peuters?"...

Vragen, vragen, vragen, het houdt niet op. En die laatste vraag, die is er nu dus bijgekomen. Want Finn was groot genoeg bevonden om over te gaan naar de peutergroep. Eerst een spannend half dagje oefenen, toen een hele dag, en toen... was daar Het Grote Moment: Meneer werd officieel een peuter. Er werd een afscheidsfeestje gevierd op zijn oude groep. De instrumentjes werden tevoorschijn gehaald en alle peuter-klassiekers werden uit volle borst gezongen (tenminste, door de leidsters dan).


En daarna mocht er dan eindelijk getrakteerd worden. Volgens insiders had Finn het er al de hele dag over: de mandarijnmannetjes! Aangezien zijn ouders er nog steeds van overtuigd zijn dat bergen snoep voor kinderen nergens voor nodig zijn (voor volwassenen van zeg zo ongeveer rond de 36 is dat een heel ander verhaal...) mocht Finn trakteren op zijn ultieme lekkernij: mandarijnen. Lapje erover, wat draadjes en een stift, en je hebt een peuterhit.Onze kerel is nu dus een peuter, en dat zullen we weten ook. Op vrijwel alles volgt het commentaar hoe ze het bij de peuters wel of niet doen. We hebben dus goede hoop dat het tijdperk van de slaapzak onder het dekbed ("hoort er ook bij mama!") hierdoor binnenkort verleden tijd is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten